Senin, 28 Desember 2015

Sakilas Gedong juang tamboen di Bekasi

Carita historis Bekasi atos aya saprak jaman karajaan kuna. Dina mangsa pangjajahan, kabupaten anu berbatasan langsung kalawan ibukota nagara ieu oge menempati peran strategis di wewengkon pertahanan. salah sahiji pusaka sajarah Bekasi anu dugi ayeuna nangtung keneh  nyaeta Gedong Juang 45 atawa Gedong Juang Tambun.

Gedong Juang 45 atawa disebut oge kalawan wasta Gedong Juang berlokasi di Jalan Sultan Hasanudin No. 5,Kacamatan Tambun Kidul,Bekasi. Wangunan anu ngabogaan wasta sanes Gedong Luhur ieu mimiti na kaduh saurang landherr (tuan taneuh) turunan Cina namina Kouw Tjing Kee.

Gedong Juang diwangun dina dua babak nyaeta warsih 1906 sarta 1925. Henteu sepertos wangunan sanes dina mangsa pangjajahan Belanda,gedong kasebat didamel kalawan mengkombinasikeun arsitektur Eropa kalawan gaya wangunan tradisional Indonesia. Gedong Luhur diwangun luhur dua lante. Saban lante ngabogaan jangkungna 4 meter. Dindingnya dijieun ti batu bata beureum kalawan ketebalan 15 sentimeter. Lante na didamel ti ubin berkualitas luhur kalawan corak kembang kelir beureum. Sedengkeun pilar motif kembang anu mejadi tawis has wangunan asalna ti semen cor.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...