Selasa, 01 Februari 2011

Napoleon Bonaparte Tétéla Saurang Muslim; Hiji Conto Fakta anu Dikaburkan ku Kaum Orientalis

Meureun ieu fakta sajarah anu matak kataji kangge dikaji leuwih jero, yén Napoleon Bonaparte manahoreng Saurang Muslim. Dina artikel religion di Semuabisnis.com, Hamdam Nasrullah, nulis fakta sajarah ngeunaan keislaman salah saurang pamingpin badag Eropah, Napoleon Bonaparte anu hirup atara warsih 1769 - 1821 M. Aya sawatara fakta sajarah anu ngungkabkeun keislaman Bonaparte Nurutkeun Hamdam; Penuturan Napoloen Bonaparte sorangan anu kungsi dimuat di majalah Genuine Islam, édisi Oktober 1936 terbitan Singapura

I read the Bible; Moses was an able man, the Jews are villains, cowardly and cruel. Is there anything more horrible than the story of Lot and his daughters?"
"The science which proves to us that the earth is not the centre of the celestial movements has struck a great blow at religion. Joshua stops the sun! One shall see the stars falling into the sea... I say that of all the suns and planets,..." 

"Kuring maca Bible; Musa nyaéta jelema anu rancagé, keur urang Yahudi nyaéta bangsat, pengecut sarta jahat. Adakah hiji hal anu leuwih dahsyat batan carita Luth reujeung kadua puterinya?" (Tempo Kajadian 19:30-38)

"Sains geus némbongkeun bukti ka urang, yén bumi lain puseur tata surya, sarta ieu mangrupa teunggeulan hébat ka ageman Kristen. Yosua ngeureunkeun panonpoé (Yosua 10: 12-13). Jelema baris nempo béntang-béntang berjatuhan kadina sagara.... kuring katakan, kabéh panonpoé sarta planét-planét...."  
Saterusna Napoleon Bonaparte ngomong:

"Religions are always based on miracles, on such things than nobody listens to like Trinity. Yesus called himself the son of God and he was a descendant of David. I prefer the religion of Muhammad. It has less ridiculous things than ours; the turks also call us idolaters."

"Ageman-ageman éta sok didasarkan dina hal-hal anu ajaib, kawas halna Trinitas anu hésé dipahaman. Yesus ngagero dirina minangka anak Pangéran, padahal manéhna turunan Daud. Kuring leuwih ngayakinan ageman anu dibawa ku Muhammad. Islam terhindar laér ti kelucuan-kelucuan ritual kawas anu aya di jero ageman urang (Kristen); Bangsa Turki ogé nyebutkeun urang minangka jalma-jalma penyembah berhala sarta déwa."

Saterusna:
"Surely, I have told you on different occations and I have intimated to you by various discourses that I am a Unitarian Musselman and I glorify the prophet Muhammad and that I love the Musselmans."
"Kalayan pinuh kapastian kuring geus ngomong ka anjeun kabéh dina kasempetan anu béda, sarta kuring kudu memperjelas deui ka anjeun dina unggal ceramah, yén kuring nyaéta saurang Muslim, sarta kuring ngamuliakeun nabi Muhammad sarta mitresna jalma-jalma Islam."

Pamustunganana manéhna ngomong:
"In the name of God the Merciful, the Compassionate. There is no god but God, He has no son and He reigns without a partner."

"Kalayan ngaran Alloh anu Maha Pengasih sarta Maha Penyayang. Euweuh Pangéran sajaba Alloh. Manéhna henteu boga anak sarta Manéhna mengatur sagala makhluknya tanpa pendamping."

Napoleon Bonaparte mengagumi Al-quran sanggeus membandingkan kalayan kitab sucina tiheula, Alkitab. Pamustunganana manéhna manggihan kapinunjulan-kapinunjulan Al-quran, ogé kabéh carita anu melatar belakanginya.

Dina buku anu dijudulan ‘Bonaparte et I'Islarn ku Cherlifs, Paris, halaman 105’, Napoleon Bonaparte ngomong kieu: "I hope the time is not far off when I shall be able to unite all the wise and educated nga of all the countries and establish a uniform regime based on the prinsiples of the Qur'an wich alone can lead nga to happiness.”

Kuring meramalkan yén henteu lila deui baris bisa dipersatukan kabéh manusa anu berakal sarta berpendidikan luhur pikeun ngamajukeun hiji kahijian kakawasaan anu dumasar prinsip--prinsip ajaran Islam, alatan saukur Qur'an éta hiji-hijina kebenaran anu sanggup mingpin manusa ka kabagjaan.”  

Sawatara asal séjén anu nyatakeun ke-islaman anjeunna:
  • Buku ‘Satanic Voices - Ancient and Modern’ jeung nu nulis David M. Pidcock (1992 ISBN: 1-81012-03-1), dina hal. 61
  • Serat kabar Perancis ‘Le Moniteur’, anu nulis yén anjeunna asup Islam dina warsih 1798.
  • Buku ‘Napoleon And Islam’ jeung nu nulis C. Cherfils (ISBN: 967-61-0898-7).
Anu metot dikaji leuwih laér ngeunaan informasi ieu téh Bonaparte minangka pamingpin militer badag (Jenderal Perang), manéhna kaceluk kalayan taktik sarta strategi berperangnya. Ieu anu penting nginget sajarah wayah keislaman Bonaparte anu patali jeung wayah Bonaparte ngalakonan invasi ka Mesir. Sawatara kaitan kajian anu meureun timbul kalayan sajarah ieu téh sakurilingeun patarosan, sapikeun katut;
  • Naha keislaman Bonaparte mangrupa strategi positif dina raraga ngagabrug haté urang Mesir?, atawa
  • Naha keislaman Bonaparte nyaéta dipangaruhan ku Islam anu "ditempona" dina kalolobaan urang Mesirsawaktu Manéhna menginvasi Mesir.
Patarosan menggelitik ieu mecenghul nginget kecap-kecap Napoleon sorangan ogé anu ngomong;
naungan ajaran-ajarannya  

"Salila Al-quran ieu ngawasa di tengah-tengah kaum muslimin, sarta maranéhanana hirup di handapeunanu pohara istimiwa, mangka kaum muslimin moal tunduk ka urang, kajaba lamunurang pisahkan antara maranéhanana jeung Al-quran."

Masih Nurutkeun Hamdam, dina kanyataanana Napoleon sabot wafat dimakamkan sacara kristen

Naha carita keislaman Bonaparte sarua jeung Fakta Sajarah di Indonésia, Pattimura anu saurang muslim komo cicitnya nyatakeun maranéhanana nyaéta muslim, tuluy ujug-ujug jadi Thomas Mattulesi Pattimura???

Radana pohara loba pancén anu diemban para cerdik pandai Muslim pikeun ngali sajarah "anu lempeng" batan saukur mengkaji berpolemik dina kabébasan mikir.

Tapi, sajarah arang kasampak nuturkeun cahya kebenaran sakumaha ayana, sarta ampir sok beurat palebah ka pemegang pena di mana pihak pinunjul aya, lila sanggeus kadua peperangan atawa perjuangan éta geus dimeunangkeun. Tapi anyar-anyar ieu kasampak aya penemuan-penemuan anu ngusulkeun sawatara fakta metot ngeunaan Napoleon sarta kapercayaan agamana.

Dina bukuna Satanic Voices – Ancient and Modern ku David M. Pidcock, (1992, ISBN: 1-81012-03-1), manéhna nyatakeun dina halaman 61, yén Le Moniteur anu wayah éta jadi serat kabar resmi pamaréntah Perancis, méré laporanana ngeunaan perpindahan ageman Napoleon ka ageman Islam dina warsih 1798.

Manéhna nyebutkeun ngaran muslimna anu kakara nyaéta Aly (Ali) Napoleon Bonaparte. Manéhna ogé nyebutkeun perpindahan ageman saurang jéndralna ka ageman Islam nyaéta Jaques Menou anu saterusna dipikawanoh umum minangka Abdullah-jacques Menou, anu saterusna nikah jeung saurang wanoja Mesir nyaéta Sitti Zoubeida anu dikabarkan ngabogaan gurat turunan ti Nabi Muhammad s.a.w.

Napoleon ngaku kapinunjulan ti Hukum Syari’ah Islamsarta manéhna usaha pikeun ngalarapkeunana di jero pamaréntahan Perancis. Kalolobaan ti usaha ieu, sakumaha anu bisa urang bayangkeun, kiwari geus dihapus atawa digantian kalayan hukum-hukum sekuler modern di Perancis atawa di sawatara bagian ti Éropa, tapi sawatara aspék-aspék Hukum Syari’ah Islam anu aya ayeuna di jero Konstitusi Perancis minangka dasar ti sawatara undang-undangnya nyaéta ti “Code Napoleone”.

Hiji perkara anu dipublikasikan nyaéta kacilakaan mobil anu fatal ti Lady Diana (Princess of Wales) sarta Dodi Al-fayed. “Para fotografer didakwa kalayan undang-undang lila ti hukum Perancis, pikeun henteuadegan di tempat kacilakaananu dicokot ti Hukum Shari’ah Imam Malik. merekayasa ” (David M. Pidcock, 1998).

Leuwih rinci batan catetan-catetan ieu bisa kapanggih di jero buku ‘Napoleon And Islamku C. Cherfils. ISBN: 967-61-0898-7. 


Sumber tulisan diropea ti : http://rhino-renaisshanz32.blogspot.com/

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...