Minggu, 30 Januari 2011

Persib Bener-bener Hayang ngawujudkan Hengkang ka LPI!

Manajemén Tim Maung Bandung Persib geus ngabahas wacana kepindahan ka Liga Primer Indonésia (LPI) kalayan konsorsium Persib.
 
Pasamoan antara petinggi Persib Bandung éta dilaksanakeun Salasa (25/1) peuting, tapi manajemén Persib tacan nyalabarkeun hasil pasamoan éta.

Manajer Persib Bandung H Umuh Muhtar ngabenerkeun geus ngalakonan pembicaraan jeung wawakil konsorsium sarta manajemén Persib Bandung. "Henteu ngan masalah éta (wacana pindah ka LPI) tapi ogé masalah séjénna kaasup hasil pertandingan," kecap Umuh anu ogé Diréktur Utama PT Persib Bandung Bermartabat éta.

Manajemén Persib ngajangjian baris nyalabarkeun dangong Persib Bandung dina Rebo (26/1) beurang ieu. Kaputusan éta pohara ditunggu umum maén bal Bandung anu dina sawatara poé pamungkas ieu nungguan kaputusan Persib sanggeus kakuciwa dina pertandingan lawan Arema anu lekasan 1-1.

Di séjén pihak, cacak palatih Persib Daniel Rukito, nyatakeun pamaén henteu terpengaruh kalayan wacana tetep di LSI atawa hengkang ka LPI, tapi para pamaén tetep mimitian terpengaruh.
Salah sahijina bek Nova Aryanto anu nulis di salah sahiji jejaring sosialna patali tawaran pikeun berlaga di LPI. Di séjén pihak, tim ayeuna keur nyiapkeun diri pikeun nyanghareupan partéi tandang anu cukup beurat lawan Persiwa sarta Persipura.

Sajaba ti éta pro sarta kontra sorangan lumangsung kénéh di golongan pembina sarta inohong maén bal di Dayeuh Bandung ngeunaan niatan Persib hengkang ka LPI. Sawaréh masih ngarep-ngarep Persib tetep tahan di LSI, sedengkeun kalolobaan bobotoh sarta urut pamaén Persib bersikap ngarojong Persib ka LPI.

Duta Persib anu ogé Wagub Jabar H Dede Yusuf, nyatakeun mempersilahkan Persib netepkeun pilihanya tahan di LSI atawa pindak ka LPI jeung sarat meunang restu ti bobotoh. Hal sarua diungkabkeun ku salah sahiji pangurus Viking Persib Fans Club anu nyatakeun henteu kabeuratan Persib ka LPI. Komo Viking sarta Bomber, dua komunitas suporter Persib geus méré lampu héjo.

Tapi sawaréh urut Persib ngaharepkeun Persib tetep di Liga Super Indonésia (LSO). Salah sahijina urut pamaén jangjang Bambang Sukowiyono anu ngaharepkeun Persib tetep nyekel komitmen yén sakumna aturan anu ngait maén bal kudu ngarujuk ka statuta PSSI. "Persib pan boga sora di Kongrés, naha henteu disuarakan. Lamun Persib kaluar ti PSSI justeru baris ngurangan pemegang hak sora anu hayangeun perbaikan," kecap Sukowiyono. (ant)

Sumber diropea :  bola.vivanews.com/

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...