Sabtu, 01 Januari 2011

Pelawak Ieu Maot Waktu ngalawak

Urang Inggris pasti mikawanoh ngaranna. Bener, manéhna nyaéta Tommy Cooper, saurang pelawak Inggris anu kaceluk alatan banyolanana gaya khas  prop comedy sarta ogé awakna anu saluhur 1.93 m bari make topi Fez warna beureum.

Manéhna mimiti digawé minangka saurang supir mobil es krim bareng jeung kolotna ngurilingan pasar malam. Sanggeus éta manéhna meunangkeun hiji parabot sulap, alatanana manéhna sarta kulawargana nyieun usaha nyaéta ngawangun hiji toko pakakas sulap

Manéhna jadi saurang tukang guyon sabot Perang Dunya II keur pakewuhna. Dina hiji poe Tommy Cooper poho nyimpen topi safarina, manéhna pamustunganana nyomot hiji topi Fez warna beureum anu saterusna jadi bahan gogonjakan sakabeh panonton alatan dianggap lucu pisan.

Kahirupan Cooper

Cooper dipikawanoh minangka jelema anu resep nginum. Hal ieu ogé ditambah alatan manéhna nginum ubar insomnia oplosan picilakaeun jeung alkohol. Teu lila saterusna beurat awak Cooper turun drastis sarta manéhna jadi mindeng ririwit, gejalana nyaéta bronkitis, hésé dahar, sarta awakna barareuh. Kira-kira warsih 1977 manéhna ngalaman serangan jantung leutik.

Dina tanggal 15 April 1984, manéhna ngalawak dina acara LWT Live From Her Majesty's di teater Her Majesty's di London. Dina pertengahan pertunjukkan, sabot manéhna jeung  asistennya makekeun Cooper baju, manéhna dumadakan kapidara. Ironisna, para panongton di teater nu mirengeh, sarta sang asisten malah, seuseurian nempo kajadian kitu teh nganggapna Cooper keur ngabanyol. Tapi sanggeus sawatara menit henteu usik-usik, Jimmy Tarbucks  nu mawa acara sowak sarta sawatara urang séjénna buru-buru mawa sang palawak ka tukang panggung  méréna pertolongan.

Sabot pertolongan kasebut gagal, Cooper pamustunganana dibawa ka imah gering pangdeukeutna. Hanjakalna Cooper henteu katulung sarta maot sabot dina lalampahan alatan serangan jantung sarta panyakit anu dideritanya alatan mindeng minum-minuman teuas. Cooper ninggalkeun sang pamajikan Gwen sarta dua anak Thomas sarta Vicky, sarta ogé saurang incu ngaranna Tam. Thomas, kawas Tommy nyaéta peminum beurat. Opat warsih saterusna Thomas nyusul Tommy sanggeus manéhna ngalaman hemofilia.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...