Minggu, 30 Januari 2011

Khasiat Buah Peuteuy


Nyebutkeun ngaranna waé pikeun kalolobaanana jelema pasti baris ngomong gengsi atawa henteu resep kabuah anu hiji ieu alatan aroma sarta éfék sanggeus nuangna teh waktu ka kamar mandi..meleber bau.

Peuteuy atawa Pete di masarakat urang geus pohara kaceluk, hususna masyarakat golongan tengahan ka handap, buah peuteuy memang remen ogé jadi menu kadaharan sapopoé, henteu wae dicetrok mah.

Loba diantara urang pastina tacan nyaho kandungan anu aya dina peuteuy. Di jero peuteuy tétéla ngabogaan kandungan gula alami nyaéta Sukrosa, Glukosa sarta Fruktosa kalayan kombinasi serat. Kombinasi ti zat kasebut tétéla bisa ngahasilkeun stamina tanaga anu gancang. Nurutkeun panalungtikan para ahli, ngadahar dua porsi peuteuy bisa ngahasilkeun tanaga anu cukup badag salila 90 menit, mangka henteu heran lamun loba atlét olahraga sarta pagawé beurat-beuratan ngajadikeun peuteuy menu favorit maranéhanana.

Tétéla buah peuteuy anu salila ieu mindeng kali dihina alatan aromanya ngabogaan khasiat penting dina mantuan nyagerkeun sagala rupa panyakit kawas ngaleungitkeun Depresi, PMS (premenstrual syndrome), nyagerkeun Anemia, Tekanan getih luhur, Tatu lambung, Kagemukan, Sembelit, Stroke sarta séjénna.

Cara nyagerkeunana nyaéta:

Depresi

Pikeun maranéhanana anu ngalaman depresi bisa mecakan ngadahar peuteuy, sabab dina kandungan peuteuy aya Tryptophan, nyaéta zat sajenis protein anu dirobah awak jadi Serotonin. Tah zat ieu pisan anu nyieun hiji jalma anu ngalaman depresi bisa ngarasa leuwih tenang, ngabenerkeun mood sarta sacara umum nyieun hiji jalma leuwih bagja.

PMS (premenstrual syndrome)

Tah pikeun para wanoja anu mindeng ngalaman PMS (Premenstrual Syndrome) waktu datang bulan henteu perlu salempang kalayan nginum pil atawa naon waé, cukup kalayan dahar peteuy mangka masalah bisa ditutaskeun. Vitamin B6 anu aya dina peuteuy ngatur kadar gula getih, anu bisa mantuan mood.

Anemia

Pikeun penderita Anemia (Kurang sél getih beureum), peuteuy ngabogaan kandungan zat beusi anu loba, mangka bisa mantuan menstimulasi produksi sél getih beureum sarta mantuan lamun lumangsung anemia.

Tekanan darah tinggi

Pikeun maranéhanana anu ngabogaan Tekanan getih luhur (hipertensi) sarta penderita Stroke, kandungan Kalium anu luhur dina peuteuy sarta pendék garam bisa mantuan mengobati tekanan getih.

Kitu jangkungna zat anu aya di jero peuteuy, ku kituna FDA Amérika ngidinan perkebunan pete pikeun ngalakonan klaim resmi ngeunaan pangabisa buah ieu pikeun nurunkeun resiko tekanan getih sarta stroke.

Sembelit

Kandungan serat anu luhur dina peuteuy nyieun hiji jalma anu ngalaman gangguan pencernaan bisa balik normal tanpa kudu ka laksativ.

Pikeun saraf

Kandungan Vitamin V anu pohara badag dina peuteuy bisa mantuan menenangkan sistem saraf.

Kegemukan

Dumasar panalungtikan ti Institute of Psychology Austria anu nyatakeun yén tekanan dina waktu gawé ngabalukarkeun jelema mindeng ngahontal kadaharan anu menenangkan kawas coklat sarta keripik. Kalayan nempo ka 5.000 pasien di imah gering, peneliti manggihan yén lolobana jelema jadi gemuk alatan tekanan gawé anu luhur.

Laporan menyimpulkan yén, pikeun nyingkahan napsu ngadahar kadaharan alatan panik, urang perlu ngadalikeun kadar gula dina getih kalayan ngemil kadaharan luhur karbohidrat saban dua jam pikeun ngabéla kadarnya tetep. Mangka mengkonsumsi peuteuy nyaéta solusi anu pangalusna.

Tatu lambung

Penderita tatu lambung bisa mengkonsumsi peuteuy pikeun mantuan merawat sistem pencernaannya. Hal ieu disebabkan textur peuteuy anu lembut sarta lemes.
Peuteuy mangrupa hiji-hijina buah atah anu bisa didahar tanpa ngabalukarkeun stress dina sawatara perkara anu parna. Sajaba ti éta, peuteuy bisa menetralkan asam lambung sarta ngurangan iritasi kalayan melapisi permukaan dina lambung.

Stress

Stress mangrupa panyakit anu loba dipanggihan dina waktu ayeuna ieu, aktifitas sapopoé anu mundel jeung tungtutan wayah gawé anu heureut nyieun loba masarakat ngalaman panyakit strees. Kalium dina peuteuy nyaéta mineral penting, anu mantuan pikeun menormalkan detak jantung, ngirim oksigen ka otak sarta mengatur keseimbangan cairan awak. Jadi dina waktu hiji jalma ngalaman stress kecepatan metabolisme urang baris ngaronjat, ku kituna baris ngurangan kadar kalium dina awak. Hal ieu bisa ditungkulan ku cara dahar peuteuy anu luhur kalium.

Stroke

Dumasar hasil riset anu ditulis diThe New England Journal of Medicine,” dahar pete minangka bagian ti kadaharan sapopoé baris nurunkeun resiko pati alatan stroke nepi ka 40%.

Tah ayeuna dipikanyaho kumaha méré mangpaatna buah peuteuy, buah anu mindeng meunangkeun ejekkan alatan ambeu anu ditimbulkan ti ngadahar peuteuy tétéla ngan hal leutik dibandingkeun kalayan mangpaat anu bisa urang dapatkan ti mengkonsumsi peuteuy.

Karbohidrat dina peuteuy tétéla ogé leuwih badag dibandingkeun kalayan buah apel. Peuteuy ngabogaan protein opat kali loba, sarta karbohidrat dua kali leuwih loba sarta tilu kali lipet fosfor, lima kali lipet Vitamin A sarta zat beusi, sarta dua kali lipet jumlah vitamin sarta mineral séjénna. Kalium anu luhur dina peuteuy ngajadikeun peuteuy kadaharan pangalusna.

Geus waktuna peuteuy jadi menu favorit urang Sunda ayeuna ieu ngarobah kecap-kecap anu geus kaceluk ngeunaan slogan éta jadi: “A Peuteuy a day keeps the doctor away”(dahar peuteuy unggal poé baris ngajauhkeun anjeun ti dokter).

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...