Minggu, 30 Januari 2011

Geng motor sarta budaya leupas.

Awalna hayang leupas sarta hayang nunjukeun eksistensi diri ku kituna lamun nempo tayangan di TV kumaha geng motor Bandung molonco anggota anyarna kalayan diseparingkeun kawas jaman baheula di film-film barbar silih tenggeul bari bubulucunan. Aa nenggal teh teu kapirengeh jatidiri urang Sunda anu kakenal boga jiwa lembut, lemes sarta matak pikabeutaheun. Sok tanya urang Bandung mun jalan peuting-peuting, matak murinding bulu punuk, henteu hujan henteu angin diserang sagorombolan barudak ngarora marake motor modifikasi narusak kaca patokoan nepi ka maehan jalma tanpa dosa.

Lamun hayang ngajadikeun Bandung saperti Milano-nya Indonésia mereun teu pas. Ulah pohara hésé engké ogé anu milu hésé kulawarga sarta turunan urang, naon bédana jeung para preman sarta para curanmor padahal tadina ngajadikeun klub minangka sarana ekpresi sarta persaudaraan, éh kalahka reueus jadi gank mapia  sagala sarta pikeun pihak aparat sok teges-tegesan atuh, kajeun Bandung téh aman tentrem repeh rapih.

"Da aing mah lalieur pisan", ceuk réncang si Ewon mah, alatanna mah masalahna loba baraya di Bandung nu asup ka klub motor. eksen-eksenan wajar, track-track-an sok lamun tempatna aman, tapi ulah ngumpulkeun budak  ngora jadi penjahat bermotor kalayan ngaku-ngaku klub motor, nyaah pisan ngaran sakitu alusna sarta kulawarga jadi kacandak awon, sanes kitu kang Ewon.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...