Selasa, 01 Maret 2011

Psst... Resep Rusiah Coca-cola 'Kaungkap'

Aya henteu jelema anu kungsi ngaho resep asli Coca-cola? Racikan inuman anu diciptakeun ku Johnsaurang pakar farmasi pangobatan dina taun 1886 salila ieu dianggapna hiji misteri. Pemberton,


Tapi, hiji laman ngaranna, Thisamericanlife.org, mengklaim geus manggihan hiji daptar dina artikel serat kabar anu terpotret. Artikel éta méré pitunjuk bahan-bahan sarta takaran pas pikeun ngahasilkeun inuman anu dipikawanoh di sakuliah dunya éta.

Serat kabar Atlanta Journal-constitution édisi 8 Pebruari 1979 ngabogaan poto hiji jalma anu nyekel hiji buku kalayan resep anu diklaim nyaéta tiruan pas resep Pemberton, kitu tulis Telegraph, Kemis (17/2).

Daptar dina buku dijudulan Merchandise 7X, dilaporkeun ngandung takaran pas ti minyak béda pikeun ngahasilkeun resep rusiah Coca-cola

Cacak ngan ngahasilkeun hiji persén ti formula total inuman kasebut, Merchandise 7X dianggap minangka resep anu méré rasa unik dina inuman hampang populér kasebut.

Resep pituin? Ulah ditanya, nepi ka kiwari resep resmi Coca Cola dilaporkeun dijaga heureut salila 24 jam dina lomari beusi kandel di Georgia, Atlanta, Amérika Sarikat.

Geremet kalayan racikan rusiah vérsi Merchandise, tengok daptar dihandap katut.

Ekstrak Coca éncér 3 drams USP (+ 3/4 séndok téh)

Asam Sitrat 3 oz (88.7205887 ml/85 gram).

Kafeine 1oz (28 gram/30 ml)

Gula 30 (Dina poto artikel henteu écés sabaraha takaran anu diperlukeun)

Cai 2,5 galon

Jus Lemon 2 pints 1 qrt (946 ml)

Vanila 1oz (28 gram/30 ml)

Karamel 1,5oz (32gram/45ml) atawa leuwih pikeun ngawarnaan

7X penguat rasa (paké 2oz (60 ml/56gram) penguat rasa minangka hijian nepi ka 5 gils sirup/0,59 liter):

Alkohol 8oz (224 grams/240 ml)

Minyak Jeruk 20 tetes

Minyak Lemon 30 tetes

Minyak siki pala 10 tetes

Minyak ketumbar 5 tetes

Minyak neroli 10 tetes

Minyak kai amis 10 tetes 

Sumber diropea ti : http://www.republika.co.id

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...