Kamis, 10 Februari 2011

Patempatan pang dipikasieun di kota Bandung

Di handap ieu nyaéta 14 tempat pang dipikasieun anu aya di urang Bandung!

1). Jurig Boneka di Jalan Babakan Siliwangi
Konon cenah, di jalan kasebut kungsi aya anak leutik anu katabrak di hareup tangkal nepi ka maot. Ambéh henteu ngaréwong, tangkal kasebut dibéré boneka anu digantung di luhur tangkal kasebut.

Nurutkeun carita ti sungut ka sungut, hiji peuting jurig éta kungsi melayang-layang di tengah keramaian jalan. Jurig éta ngawangun boneka panda leutik. Boneka éta téh milik gadis leutik ngaranna Uci umur 2 warsih anu maot alatan tabrak lumpat dina warsih 1981.

Carita séjén ngomong arwah awéwé kasebut kasampak di tangkal kira-kira Jalan Siliwangi, bergelantungan bari mawa bonekanya sarta beungeutna ancur.

2). Jurig Garasi di Antara Jalan Dago-dayang Sumbi

Nurutkeun informasi anu dihimpun detikbandung di imah éta béjana aya mobil antik titilar Bung Karno. Garasi imah éta henteu kungsi ditutup, alatan unggal peuting kadéngé sora kawas jelema mengetuk panto ti dina garasi.

Béjana, di dinya sakapeung kasampak aya penampakan barudak, anu resep ambek waktu panto garasi di tutup.

3). Tangkal Karét Angker di SMA 2 Bandung

Sakola anu aya di Jalan Cihampelas ieu boga tangkal karét anu kaceluk angker. Nurutkeun béja anu tersiar, di tangkal kasebut aya hiji jumplukan anu ngajadikeun tangkal kasebut minangka tempat syuting.

Salah saurang ti jumplukan kasebut naék ka luhur tangkal karét éta. Waktu balik turun ka handap, leungeun jelema éta geus pinuh jeung tulisan hurup sunda kuna.

4). SMA 5 sarta SMA 3 Bandung

Nurutkeun carita, sakola favorit anu tiheula ngaranna Hooge Burgere School éta ditunggui makhluk lemes ngaranna Nancy. Wanoja Walanda ieu dikabarkan bunuh diri di sakola éta sarta mindeng némbongkeun diri. Jelema anu leumpang di hareup sakola ieu saloba tilu kuriling, lamun boga untung bisa nempo penampakan Nancy di jandela bagian luhur. Sakapeung ogé kadéngé sora piano musik klasik di rohangan musik padahal euweuh jelemana.

5). ITB

* Kolam mesin
Tiheula kira-kira warsih ’98 aya hiji kacilakaan, hiji mobil tercebur di jerona sarta ngabalukarkeun dua urang penumpangnya maot di kolam éta.

* Kalolobaan lab-lab di mesin

* Studio gambar mesin
Diditu mindeng aya sora méja gambar anu bergerak2 kawas lamun- olah dipaké jieun ngegambar padahal sanggeus dicék ga aya siapa2,

* Aula Kulon, cenah da aya jurig tanpa beungeut.

* PAU
Anu ieu udah écés pisan.. penampakan luarna waé nyeremin. Konon cenah lamun urang deuiboga untung’, bakal ngeliat aya jelema jatoh ti lanté pangluhurna PAU sarta urang bakal liat ancurnya awak tu jelema.

* Lapang sipil, anu di handapeun tangkal

6). Imah Ambulance, Jalan Bahureksa No. 15

Di imah ieu pisan terparkir ambulance kolot berbalut terpal coklat anu dijadikeun ideu film Jurig Ambulance. Sempet mecenghul kajadian ahéng waktu shooting film ieu. Sabot terpal ambulance kolot éta dibuka ku paranormal Ki Kusumo, saurang kru kerasukan sarta bohlam lampu kaméra peupeus. Desas-desus séjén anu mecenghul, urut imah kos ieu mangrupa tempat prostitusi. Jurig ambulance nyaéta alibi pikeun mengelabui warga.

7). Gereja kolot di Pasteur
Nurutkeun béja, gereja ieu dipikawanoh minangka gereja setan. Gereja ieu berlokasi di tukang hotél Grand Aquila Pasteur sarta ngabogaan patung gurita buta di hateupna

8). Patung H.C. Verbraak di Taman Maluku

H.C. Verbraak mangrupa pastor Walanda anu ngabogaan tugas di Acéh dina 1870 sarta sawatara wewengkon séjén. Konon, pas di handapeun monumen éta dijieun mangrupa pusara dirina. Manéhna tiwas di tempat nyusul kacilakaan pesawat. Dumasar carita satempat, patung boga warna hideung legam saluhur 4 méter ieu bisa usik sorangan!

9). Tukang kompleks SMA Aloysius Riau
Di hiji tempat, nyaéta rohangan handap taneuh di sakola ieu mangrupa urut sarupaning kamp konsentrasi soldadu Walanda. Dipaké soldadu PETA (Perjuangan Taneuh Cai) pikeun menyiksa soldadu Walanda. Konon, rohangan ieu ngabogaan aksés parat nepi ka ka Jalan Tamansari (2 kilométer ti ditu).

10). Imah kolot di Jalan Dago
Lokasina gampang kapanggih, di sisi jalan Dago. Di imah ieu aya mobil kolot sarta TV anu terus menerus murub sarta pager anu henteu bisa ditutup.

11). Sekitaran jalan tongkeng (stadion siliwangi)
Konon, diditu aya saurang soldadu walanda tanpa sirah anu menunggangi kuda. Whoopers bisa coba datang lamun daék mastikeun di mana ayana datang waé kira-kira jam 11 peuting sarta tiuplah peluit diditu konon manéhna baris datang pikeun nyokot sirahna anu tergeletak dijalan.

12). Jalan cipaganti benerna deukeut pom bensin
Konon, diditu mindeng aya penampakan saurang jawara (jagoan) diwewengkon kasebut anu maot jeung sirah kapegatkeun. Mangka lamun ngaliwatan jalan cipaganti kudu berhati-hati sarta lamun whoopers ngarasa menabrak hiji hal leuwih alus ulah ngandeg konon éta téh sirah sang jawara kasebut.

13). Jalan tamansari Bandung
Anu ane tau diditu mindeng lumangsung penampakan kuntilanak.

14). Kira-kira balé dayeuh Bandung
Konon lamun komandan melemparkan duit koin kadina taman balkot konon Whoopers baris dituturkeun ku sesosok tuyul.
original:http://fenz-capri.blogspot.com/2011/02/tempat-paling-menyeramkan-yang-ada-di.html






Sumber diropea ti: http://fenz-capri.blogspot.com

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...