Kamis, 03 Februari 2011

Misteri Angka 13

Di sakuliah dunya aya  kapercayaan, mitos, sarta legenda, anu henteu terhitung lobana. Pikeun kaumkapercayaan-kapercayaan jalma-jalma kolot ieu sakuduna milu mati saluyu kalayan modernisasi anu merambah sakumna sisi kahirupan manusa. Tapi kumaha kanyataanana? Tétéla henteu. rasionalis,


Di jero tatanan masarakat modern, kapercayaan-kapercayaan tahayul ieu tétéla tetep eksis sarta komo ngembang sarta merasuk ka dina loba sagi kahirupan masarakatna. Kapercayaan-kapercayaan ieu komo milu ngawarnaan arsitektural dayeuh sarta ogé gedong-gedong pencakar wiati.

Contona leutik, di sagala rupa gedong luhur di China, euweuh anu ngaranna lanté 13 sarta 14. Nurutkeun kapercayaan maranéhanana, kadua angka kasebut henteu mawa hoki. Di Kulon, angka 13 ogé dianggap angka apes. Kitu ogé di sagala rupa belahan dunya séjénna. Lamun urang perhatikan nomer-nomer di jero lift gedong-gedong luhur dunya, Anjeun moal jumpai lanté 13. Biasana, sanggeus angka 12 mangka langsungngajlengka angka 14. Atawa ti angka 12 mangka 12a tiheula anyar 14. Fenomena ieu aya di loba nagara dunya, kaasup Indonésia.

Naha angka 13 dianggap angka anu mawa kekurang-beruntungan? Sabenerna, kepecayaan tahayul sarta rupa-rupa mitos anu aya asalna ti pangatahuan kuno ngaranna Kabbalah. Kabalah mangrupa hiji ajaran mistis kuna, anu geus dirapalkan ku Déwan Penyihir pangluhurna rezim Fir’aun anu saterusna diteruskeun ku para penyihir, pesulap, peramal, paranormal, sarta sajabana—terlebih ku kaum Zionis-yahudi anu saterusna mengangkatnya jadi hiji gerakan politis—dan ayeuna ieu, ajaran Kabbalah geus jadi tren anyar di golongan selebritis dunya.

Bangsa Yahudi saprak baheula mangrupa kaum anu sacara heureut miara Kabbalah. Di Marseilles, Perancis Kidul, bangsa Yahudi ieu ngabukukeun ajaran Kabbalah anu saméméhna ngan diturunkeun liwat lisan sarta sacara rerencepan. Maranéhanana ogé dipikawanoh ku kaum anu gemar mengutak-atik angka-angka (numerologi), ku kituna maranéhanana dipikawanoh ogé ku kaum Geometrian.

Nurutkeun maranéhanana, angka 13 mangrupa salah sahiji angka suci anu ngandung sagala rupa daya magis sarta sisi religius, babarengan jeung angka 11 sarta 666. Sabab éta, dina sagala rupa simbol patali Kabbalisme, maranéhanana sok menyusupkan unsur angka 13 ka jerona. Kartu Tarot contona, éta jumlahna 13. Ogé Kartu Remi, jumlahna 13 (As, 2-9, Jack, Queen, King).

Penyisipan simbol angka 13 pangbadagna sapanjang sajarah manusa dipigawé kaum ieu ka dina lambang nagara Amérika Sarikat. The Seal of United States of America anu diwangun ti dua sisi (Manuk Elang sarta Piramida Illuminati) sarat jeung angka 13.

Ieu pisan buktina:

-13 béntang di luhur sirah Elang nyieun Béntang David.
-13 gurat di perisai atawa tameng manuk.
-13 daun zaitun di suku katuhu manuk.
-13 butir zaitun anu tersembul di antara-antara daun zaitun.
-13 anak panah.
-13 bulu di tungtung anak panah.
-13 hurup anu nyieun kalimah ‘Annuit Coeptis’-13 hurup anu nyieun kalimah ‘Annuit Coeptis’
-13 hurup anu nyieun kalimah ‘E Pluribus Unum’
-13 lapisan batu anu nyieun piramida.
-13 X 9 titik anu mengitari Béntang David di luhur sirah Elang.

Sajaba menyisipkan angka 13 ka dina lambang nagara, logo-logo pausahaan badag Amérika Sarikat ogé kitu kawas logo Mcdonalds, Arbyss, Startrek. Com, Westel, sarta sajabana. Angka 13 bisa ditempo lamun logo-logo ieu diputer sacara vertikal. Kitu ogé, markas pusat Micosoft disebut minangka The Double Thirteen atawa Double-13, luyu kalayan logo Microsoft anu dijieun nyarupaan hiji jandela (Windows), padahal saéstuna éta mangrupa angka 1313.

lucuna, cacak angka 13 nyebar dina sagala rupa rupa, bangsa Amérika rupina ogé nganggap angka 13 minangka angka anu kudu dihindari. Wangunan-wangunan luhur di Amérika jarang anu ngagunakeun angka 13 minangka angka lanténa. Komo dina kandang-kandang kuda pacuan kitu ogé ayana, ti kandang bernomor 12, tuluy 12a, langsung ka nomer 14. Euweuh angka 13.

Kaum Kabbalis pohara ngagungkeun angka 13, sajaba tangtu waé angka-angka séjénna kawas angka 11 sarta 666. Angka ieu dipaké dina sagala rupa ritual setan maranéhanana. Komo simbol Baphomet atawa Kapala Embé Mendez (Mendez Goat) ogé dipapaésan simbol 13. Éta pisan sababna angka 13 dianggap minangka angka apes alatan jadi bagian utama ti ritual setan.

Percaya atawa henteu??ulah katiban musyrik..dosa, Gan!

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...