Rabu, 20 Oktober 2010

Pangaranan tina Basa Jawa

Aya guyonan matak imut kanyut, sanes sentimen kasukuan, ieu mah sigana mah asli hiburan. Dumasar ngaran jalma teh gaduh makna Filosofi jeung kahayang kolotna lamun geus dewasa. Ceuk Shakespear mah, "What is the name?" tapi ceuk kolot urang mah,  ngaran teh aya maknana. Sok titenan  ngaran tina basa Jawa nu nimu Vibiz life.com nu ngungkapkeun cita-cita kolot urang punteun mas-mas..eyang kakung...

Lamun  engke boga budak hayang jadi ...bere ngaran :
 
Juragan kembang ... tawis nami Rosman 
Montir mobil ... bere ngaran Karman 
Pamaen golf profesional... Parman 
 
Tukang pos ... Suratman Gagah perkosa ... Suparman Kuat lelempangan jauh ... Wakiman 
Wani nanya ... Asman Ahli nyieun kue ... Paiman Pangusaha iklan ... Adman 
Pinteur ngolo dunungan ... Yasman
 
I like toge ... Tugiman
 Supados pinter maen game ... Giman  
pangusaha warung sate ... Satiman
 
 Juragan tarasi ... Tarsiman Supados calakan mereskeun masalah ... Sukarman 
Pinter nyieun jus ... Yusman Ahli nga-manage citra ... Jaiman 
Jago musik ... Basman

Tukang nerekel mengger ... Hilman
Pakar perang ... Warman
Hobi nulungan jalma ... Sarman
katerusan wae ... Tuman (*Jawa only .. he he he)

Sumber : diropea deui sumberna ti Vibiz life.com

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...