Sabtu, 26 Juli 2014

MUDIK TEH KEUR URANG SUNDA ?

Mudik teh wajib pisan keur urang sunda mah mun bisa ti hot-hat neangan duit beh tiap taun mudik nyukupan bari ninggalkeun hutang, ninggalkeun kahanyelu teu boga duit deui sabada mudik, keun we da Alla mah ngarizkian ka urang, pokna.

Teuing timana budaya mudik teh, da nu ayeuna mah milik urang Indonesia dimana wae paling rajin mudik sok sanajan mangtaun-taun bubuara di nagri dengeun, pasti balik deui. kadang mudik pesta rakyat, teu miskin teu kaya sarua ti poporoseh kudu balik ka lembur.

Tah dihandap akang nyimpulkeun sorangan, Aya sabaraha kasimpulan lamun mudik teh ningan :
  1. Mudik teh meakeun duit sataun keur kakampung, lamun balik menta diongkosan deui ku mitoha urang.
  2. Mudik teh prestise keur sabagian urang, yen urang teh geus sukses di pangumbaraan, biasana mah disimbolkeun ku kandaraan, HP, Ipad, jst. mun bisa ngutang jeung ngaborehkeun barang keur rental mobil, ngutang HP, jst
  3. Mudik teh ngabahayakeun diri sorangan  jeung kulawarga.mun maksakeun, antugna ngirit make motor jarak jauh, kahujanan kanginan teu dipirosea nu penting lebaran di lembur.
  4. Mudik teh unjuk kamampuan dina soal kamampuan otomotive, breng konvoi motor, tah lamun ieu positive sakali-kali keur ngukur kamampuan urang dina ngarawat kandaraan urang.
  5. Mudik teh identik THR atanapi gajih katilu welas keu PNS, padahal sataun teh mun 12 bulan nya, kang? makana pangusaha lalieureun keur mayarna.
  6. Mudik teh pesta rakyat ngelehkeun antusias pawai kampanye pilpres naon oge, padahal mah nyiksa awak, macet dijalan, meakeun duit sagala..."Sabodo teuing, da duit-duit aing",  ceunah.
  7. Kadang mudik sok poho nuwajibna. Poho puasa, poho shalat, poho pamajikan katinggaleun di toilet rest area, da buru-buru bisi katingaleun konvoi...he..he. Mun bisa lamun niat hayang konvoi,  anak mitoha tetipkeun heula ka kampung.
  8. Mudik teh kawajiban urang sataun sakali silaturahim ka kolot jeung dulur urang...ieu meureun anu paling utamana. wilujeung mudik kasadayana urang sunda sadunya.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...